Werkplekken in Den Haag: Green Passion

12 Feb 2015

Sinds enige tijd ben ik op zoek naar inspirerende ontmoetingsplekken in Den Haag. Zo'n plek met goede koffie, gelegenheid tot werken en vooral: waar mensen zijn, waar je inspiratie geeft/krijgt, en kennis uitwisselt.

Lastig te vinden vond ik het. De Coffee Company voldoet goed als werkplek. Dudok op z'n tijd. Ook alternatieve zaakjes ter afwisseling (neem Mien koffie&brood: geen werk-setting, maar mooie ruimte - a Hopper Rotterdam - plus goed internet).

Naast cafe's zijn er ook een aantal flexwerkplekken waar je terecht kunt. Betaald (bijv. bij nomadz, igluu, Kleine Loods, workalot, De Byzaak en het magazijn) en één is er onbetaald: Green Passion, een bijzondere locatie nabij Holland Spoor.

Green Passion

Afgelopen maandag was ik voor het eerst bij Green Passion, een Seets2Meet-locatie gevestigd op de begane grond van de Haagse Toren.

Seats2Meet is een fantastisch concept. Er zijn vele locaties in Nederland waar je kunt werken in een koffiebar/werk-setting. Goede bureau's, een snelle internetverbinding, fijne koffie en goede lunch. Maar bovenal, en dat maakt het interessant:

Als je ingelogd bent op het internetnetwerk zie je de profielen van alle mensen die op dat moment in de ruimte zijn. Inclusief een korte beschrijving van hun vaardigheden en kennisgebieden. Op locatie kun je gratis gebruik maken van alle diensten, en daartegenover kun je je 'sociaal kapitaal' ter beschikking stellen. Netwerken, uitwisseling van kennis en opdoen van interessante contacten staan centraal.

Impressie van de Green Passion Bar - https://www.facebook.com/goodfoodlovesyouback/photos/pb.306172966190513.-2207520000.1423744535./491078731033268/

Green Passion, de S2M-locatie in de Haagse Toren, is opgezet door Franca, en dat heeft ze fantastisch gedaan. Er heerst een open sfeer gericht op ontmoetingen in een fijne omgeving met heerlijke lunches. Ik ben hier nu tweemaal geweest en beide bezoekmomenten smaakten naar meer. Ga er ook eens langs en maak kennis met deze mooie plek.

Nu aan het werk.